De Albert Heijn heeft de zaakjes goed op orde als je op zoek bent naar Glutenvrije producten. Ze geven het bijv. aan op de verpakkingen, maar in de AH app kan je eenvoudig de allergenen informatie lezen bij elk product. 
Albert Heijn besteedt veel zorg aan een actuele beschrijving, maar het kan voorkomen dat veranderingen in de ingrediënten of de receptuur van producten nog niet zijn verwerkt is. Het advies is dan ook altijd de (allergie-)informatie op de verpakking te lezen.

Albert Heijn doet meer
Niet alleen zetten ze alle informatie overzichtelijk bij elkaar onder de kop Allergie informatie op hun eigen merk verpakkingen, ook vermelden ze de mogelijke aanwezigheid van sporen pinda’s en/of noten. Zelfs deze kleine hoeveelheden kunnen namelijk al heftige reacties geven. Van deze sporen kan sprake zijn wanneer verschillende producten in dezelfde fabriek gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan chocolade uit een fabriek waar ook noten worden verwerkt.

Naast het heerlijke feit dat er "Grote" merken een beslissing nemen om één of meerder glutenvrije producten op de maar te brengen (Koopmans, Dr. Oetker en bijv. Verkade) doet Albert Heijn meer. AH heeft een grote stap gezet door een eigen merk Glutenvrij op te zetten wat steeds groter wordt. En eerlijk gezegd, lekkere producten heeft. Zo kan relatief goedkoop lekker in de AH je basis Glutenvrije producten vinden. Een paar goede voorbeelden:
Verder bestaan er voor de meest voorkomende allergenen (koemelk / lactose en gluten) aparte pictogrammen. Zijn de producten vrij van deze stoffen, dan ziet u de volgende pictogrammen onder het kopje ‘Allergie-informatie’, of daar zo dicht mogelijk in de buurt.

Glutenvrije producten worden op deze manier aangegeven:

albert heijn glutenvrij

albert heijn glutenvrij